Biljni lijekovi za povećanje cirkulacije u stopalima

povećanje cirkulacije u stopalima

Postoji nekoliko prirodnih lijekova koji mogu potaknuti povećanje cirkulacije u stopalima.

Slaba cirkulacija može biti uzrok znatne količine boli i učiniti da ekstremiteti utrnu tijekom dužeg vremenskog razdoblja. Ovi neugodni osjećaji mogu otežati stajanje a još više hodanje. Odlazak liječniku može pomoći, međutim takvi tretmani mogu biti skupi, a neki od učinaka i samo privremeni.

Prirodni lijekovi mogu pomoći u promicanju liječenja slabe cirkulacije krvi u stopalima. Ponekad te alternativne opcije mogu biti učinkovitije od lijekova ili se koristiti kao dodatak za još bolje rezultate. Razgovarajte sa svojim liječnikom kako biste bili sigurni da su prikladni za vas.

Prirodni lijekovi koji potiču povećanje cirkulacije u stopalima

  • Ginkgo biloba – jedna od najstarijih ljekovitih biljaka u prirodi koja se tisućama godina koristi u tradicionalnoj medicini za poticanje bolje cirkulacije krvi. Sadrži prirodni razrjeđivač krvi koji sprječava zgrušavanje krvnih pločica, što smanjuje šanse za stvaranje ugruška u krvnoj žili. Krvni ugrušci mogu blokirati protok krvi i uzrokovati moždani udar. Važno je ne uzimati ovu moćnu biljku s drugim lijekovima osim ako je nije odobrio zdravstveni djelatnik.                                             

 

povećanje cirkulacije u stopalima

 

  • Češnjak – dodavanje onoliko češnjaka u prehranu koliko vaše nepce može podnijeti još je jedan alternativni način potpore cirkulacijskom sustavu. Kao i obrani od tegoba i bolesti sa nekoliko klinčića dnevno što može pomoći u prirodnom upravljanju razinom krvnog tlaka. Dijabetičari sa slabom cirkulacijom krvi mogu biti od posebne koristi jer njegova antiseptička svojstva također mogu pomoći u uklanjanju mikrobnih infekcija koje mogu uzrokovati oticanje i upalu. Češnjak također može pomoći u smanjenju količine glukoze koja zgušnjava krv i pomoći u snižavanju razine kolesterola zbog čega se krvne žile zgušnjavaju i ukrućuju.

 

  • Bobice gloga –  više od tisuću vrsta drveća i grmlja potpada pod zajednički naziv glog. Jestive bobice ovih biljaka imaju ljekovita svojstva koja su se koristila u tradicionalnoj medicini za liječenje problema s cirkulacijom. Bobice gloga redovito mogu pomoći u poboljšanju protoka krvi kroz cijelo tijelo.

 

 

Za najbolje rezultate pomiješajte bobice gloga s kajenskim paprom, češnjakom i ginkgo bilobom koji će učiniti čuda za cirkulaciju u gležnjevima i stopalima.

POVEZANO: Zdrave namirnice za mozak i bolje pamćenje!