7 makeup trikova koji će vam sigurno dobro doći!

makeup trikova

Bez obzira koliko često se šminkate ili ne, uvijek možete imati koristi od nekoliko makeup trikova za one dane kada želite uljepšati se. Postoji hrpa jednostavnih trikova koji će proces šminkanja učiniti puno lakšim.

A mi donosimo 7 makeup trikova koji će vam bez obzira na tip izgleda koji želite postići, dobro doći!

1. Uspješno posvijetlite područje ispod očiju

Ako želite stvarno posvijetliti svoje područje ispod očiju, odustanite od potezanja korektora preko podočnjaka prstom i napravite slijedeće. Nacrtajte bazu trokuta izravno ispod linije donjih trepavica, tako da je vrh usmjeren prema jabučici vašeg obraza. Kao naopaki trokut. I tak dio ispunite korektorom. To pomaže u potpunosti prikriti svako crvenilo i sjene kako bi se stvorila iluzija svjetlijih ispod očiju.

2. Ovlažite maskaru fiziološkom otopinom

Nemojte koristit tubu maskare duže od tri mjeseca. Ona može skupljati bakterije i dovesti do infekcija oka i drugih nesretnih pojava. Ali ako vam se maskara dosadno osuši u prva tri mjeseca, dodajte nekoliko kapi slane otopine u suhu formulu kako biste joj vratili glatku konzistenciju.

3. Za vidljiviji izgled sjenila koristite bijelu olovku ispod

Ako imate neko manje pigmentirano sjenilo (ili prozirno) koje želite naglasiti na vašem kapku, prvo nanesite bijelu olovku za oči preko cijelog kapka. Zatim stavite sjenilo točno na vrh. Neprozirno pokrivanje bijelog linera pojačat će bilo koju nijansu sjenila i učiniti da iskoči.

4. Nanesite podlogu prije korektora

Najlakši način da poboljšate svoju rutinu šminkanja je da pokušate nanijeti podlogu prije korektora. Slojem pudera koji stavite prvo pomoći će umanjiti crvenilo, mrlje i boje. Njime stvarate glatku bazu za ostatak svojih proizvoda. Zatim možete ići s korektorom kako biste tretirali sve vidljive nepravilnosti ili preostalo crvenilo, i na kraju ćete potrošiti mnogo manje proizvoda u procesu. Još jedan plus? Podloga prije korektora genijalno je rješenje za sprječavanje zgrušavanja.

5. Prije nanošenja ruža napravite piling usana

Pokušajte pripremiti usne nježnim pilingom za usne jer će vam fizički pomoći ukloniti svaku suhu kožu na usnama. I ostaviti vam glatkiju i mekšu kožu. Jedna stvar koju treba imati na umu: pilinge za usne treba koristiti najviše jednom tjedno. Više od toga i riskirate iritaciju, što je suprotna vibracija od one koju želite.

6. Sprej za postavljanje za postojanost šminke

Primer za šminku prirodni je proizvod za pripremu vaše kože za dugotrajno nanošenje šminke, a također pomaže učvrstiti vašu rutinu njege kože. Ali ono što je još bolje je sprej za postavljanje. Nakon što završite sa šminkanjem, samo nekoliko odabranih sprejeva sve će zadržati na svom mjestu.

7. Tehnika za maskaru bez grudica

makeup trikova

Jedini način na koji ćete stvarno dobiti premaze bez grudica je ovaj trik. Provucite štapićem maskare vodoravno kroz trepavice. Time ćete stvoriti definiciju i razdvajanje. I to samo jednostavnim pomicanjem štapića naprijed-natrag, polaganim pomicanjem prema gore. Vaše se trepavice na taj način oblažu s dovoljno formule da definiraju, produže i povećaju volumen.

POVEZANO: Kako postići blistavi, sjajni izgled kože?