7 koraka do savršeno postavljenih umjetnih trepavica

Gotovo svi volimo pogled pogled ispod bujnih, umjetnih trepavica no samom njihovom postavljanju malo tko se veseli. Učenje stavljanja umjetnih trepavica nije vještina koja dolazi lako. Potrebno je puno prakse, ali svatko tko je to savladao reći će vam da je bilo vrijedno truda. Umjetne trepavice su vrlo popularne jer mogu učiniti da vaše oči izgledaju veće i dramatičnije bez nereda koji može izazvati stavljanje maskare.

No, svjesni smo da stavljanje ljepila blizu oka može biti malo zastrašujuće, zato vam donosimo 7 koraka uz pomoć kojih ćete postići savršen izgled umjetnih trepavica.

 

Korak 1: Odaberite pravi set trepavica za svoj oblik očiju.

Iako većina umjetnih trepavica pristaje svim vrstama očiju, poznavanje vašeg oblika može vam pomoći da pravilno postavite trepavice. Ukoliko imate kapke bez nabora najbolje bi vam odgovarao kraći set trepavica koje su punije u vanjskom kutu. Poželjan je i ako su vaše oči više podignute u vanjskom kutu nego u unutarnjem. Ili se spuštaju prema dolje. Jer uz pomoć kraćeg seta trepavica dobije se veći volumen na vanjskom rubu oka.

Nadalje, duge i lepršave trepavice će više pristajati očima s istaknutom kosti obrva koje ne pokazuju nabor kada su otvorene. A ako imate okrugle oči odlučite se za uvijene trepavice koje podižu i poboljšavaju zakrivljenost vašeg oblika očiju. Dobro je znati što bi vam najviše odgovaralo prema obliku očiju, no poželjno je i eksperimentirati sa stilovima kako bi otkrili koji stil preferirate.

Korak 2: Uklonite trepavice iz kutije.

Ukloniti trepavice iz njihovog pakiranja zvuči jednostavno, no riskirate oštećenje dlačica na njima ukoliko to ne učinite pravilno. Ako trepavice izvučete ravno iz pakiranja, možete uzrokovati oštećenje koje dovodi do savijenih trepavica ili prorjeđivanja na trepavicama. Kod lijepljenja trake trepavica počnite od vanjskog kuta jer ćete njega ionako vjerojatno kasnije podrezati.

 

Korak 3: Olabavite traku trepavica.

Nakon što trepavice izvadimo iz kutije, trebamo omekšati traku kako bismo mogli jednostavno odrediti veličinu trepavica. To postižemo motanjem trake trepavica oko prsta. Omotanu traku tako ostavimo par sekundi i na taj način sprječavamo da trepavice iskoče na unutarnjim i vanjskim kutovima kada ih budemo lijepili.

 

Korak 4: Izmjerite trepavice i odrežite dodatnu duljinu s trake.

Ako je traka trepavica preblizu unutarnjem kutu vašeg oka, moguće je da će se teže zadržati na oku i može iritirati vaše oči. Zato je bitno pravilno izmjeriti trepavice. Traka treba počinjati gdje počinju vaše prirodne trepavice. A kako bi odredili gdje treba završiti, izbrojite oko dvije do četiri trepavice prema unutra od ruba i koristeći par škara za trepavice odrežite ih izvana.

 

Korak 5: Nanesite ljepilo na trepavice.

Kako bi što više olakšali samo lijepljenje trepavica, možete se poslužiti štapićem od štapića za uši ili rubom pribadače te na njih staviti ljepilo. Uz pomoć njih vrlo lako ravnomjerno nanesete tanki sloj ljepila na trepavice. Prije samog nanošenja bitno je pričekati nekoliko sekundi da ljepilo postane ljepljivo.

 

Korak 6: Pincetom postavite traku duž linije trepavica.

Kod konačnog postavljanja trepavica bitno je paziti da početak trake bude na mjestu gdje počinju i vaše prirodne trepavice. Pincetom prvo postavite sredinu trake u središte oka, a zatim gurnite vanjske i unutarnje kutove prema dolje duž linije trepavica. Dajte trepavicama minutu ili dvije da se osuše i spremni ste za posljednji korak.

 

Korak 7: Nanesite olovku za oči.

Završni korak je nanošenje olovke za oči kojom se sakriva traka trepavica. Olovka za oči i još jedan sloj maskare kojeg možete nanijeti spojiti će sve u cjelinu i popuniti male praznine. Dodavanje maskare lažnim trepavicama pomaže da se poklope s vašim pravim trepavicama, no bitno je znati da s tim također ograničavamo upotrebu para umjetnih trepavica na jedan ili dva puta.
Umjetne trepavice mogu poboljšati svačije trepavice te ukoliko budete pratili sve gore navedene korake, zasigurno ćete imate punije, duže i tamnije trepavice.

POVEZANO: Kako postići savršenu podlogu za svaki tip kože