5 prednosti sumpora za njegu kože koje vjerojatno niste znali

prednosti sumpora za njegu kože

 

Vjerojatno zvuči nevjerojatno da predstavljamo prednosti sumpora za njegu kože, minerala koji miriše na pokvarena jaja. Možda tako zvuči ali zapravo vašoj koži koristi na neočekivane načine!

Kada je u pitanju njega kože, može biti teško snalaziti se u beskrajnim proizvodima koji tvrde da štite vašu kožu od starenja, promiču čistu kožu ili se jednom zauvijek rješavaju mrlja. Možda mislite na hijaluronsku kiselinu za svježu kožu koja izgleda mlađe ili salicilnu kiselinu za liječenje akni, ali što je sa sumporom?

Sumpor je prirodni mineral koji se nalazi u toplim izvorima, glini i vulkanskom pepelu, a također i kao mineral u tragovima u ljudskom tijelu. Idemo vidjeti koje su mu prednosti!

 

5 prednosti sumpora za njegu kože

 

prednosti sumpora za kožu

Smiruje crvenilo

Sumpor može pomoći u liječenju rozacee, kroničnog stanja koje uzrokuje crvenilo lica za 10 posto populacije. Sumpor djeluje tako što smanjuje upalu i ubija bakterije, što može pomoći u kontroli simptoma rosacee. Pronađite lagani gel na bazi vode koji tvrdi da pruža olakšanje od rozacee eliminirajući izbočine, crvenilo i suhoću. Osim gela, kreme koje sadrže sumpor se čak povremeno propisuju kao alternativa antibioticima. Drugi tretmani za rozaceu mogu zahtijevati recept.

 

Smanjuje pore

Prema istraživanju iz 2017. objavljenom u Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine poznato je da sumpor ima svojstva uništavanja bakterija. Ovo ga čini idealnim kada su u pitanju pore. Kako biste pročistili pore i učinili da izgledaju manje, isprobajte masku za čišćenje na bazi sumpora tjedno na T-zoni.

 

Odličan kao peeling

Kao salicilna kiselina, i sumpor uzrokuje blago ljuštenje gornjih slojeva kože. To pomaže u uklanjanju mrtvih stanica kože koje mogu doprinijeti začepljenim porama, izbijanju prištića i neujednačenoj teksturi. Zato kada pronađete proizvode za kožu koji sadrže postotak sumpora slobodno ih koristite (naravno ako su kvalitetne i ne sadrže druge štetne sastojke)!

 

Odličan za uklanjanje mrlja!

Neki proizvodi za akne mogu biti previše oštri za osjetljivu kožu, što može dovesti do iritacije i ljuštenja. Također i do alergijskih reakcija kod nekih ljudi. Sumpor je nježniji način za uklanjanje mrlja. Losion za sušenje na bazi sumpora izvrstan je za tretiranje neugodnih mrlja.

 

prednosti sumpora za njegu kože

Liječi perut

Sumpor je koristan i za vaše tjeme, ne samo za kožu lica. Svojstva pilinga sumpora pomažu u smanjenju nakupljanja kože i isušivanja viška masnoće na koži. Ovo ga čini učinkovitim tretmanom za probleme s vlasištem, poput peruti.

Iako većina proizvoda na bazi sumpora sadrži sastojke koji pomažu sakriti miris, ako se i dalje bojite zbog mirisa možete ih nanijeti navečer prije spavanja.

POVEZANO: Na što obratiti pažnju kada kupujete anti-age dodatke?