Gruba i ispucala stopala nakon ljeta? Saznajte kako ih njegovati

Nakon ljeta stopala su gruba i ispucala, naslage na petama su tvrde, a čest je osjećaj težine i umora u nogama. Ako su i vas zadesile slične tegobe, saznajte koje korake poduzeti, koje tretmane odabrati i je li moguće dio njege obaviti iz udobnosti vlastitog doma.

Koraci u njezi stopala

Prvi korak – prije nego uopće započnete bilo kakvu njegu, uklonite ostatke laka. Ako se radi o tamnim nijansama na vašim prstima, pri sljedećem lakiranju ne zaboravite najprije nanijeti bazni lak. Tako ćete lak skinuti bez poteškoća. Sredstvo za odstranjivanje laka za nokte može biti na bazi acetona ili bez acetona. Aceton je jako snažno sredstvo za uklanjanje pa može oštetiti i isušiti nokte, ali s druge strane bolje i brže uklanja lak. Odaberite prema vlastitoj želji, imajući na umu neželjene posljedice do kojih može doći uslijed korištenja acetona.

Drugi korak – sljedeći korak je ukloniti tvrdu, zadebljanu kožu na peti. Potrebno je ne odugovlačiti s tim nego napraviti to što prije kako ne bi došlo do puknuća što može biti bolno i zacjeljivati jako dugo. Stanjite tvrdu kožu pomoću tople vode i kamena za pete. Budite strpljivi, namakanje u vodi traje duže što je stanje kompleksije. Ako mislite da to nećete uspjeti napraviti onako kako ste zamislili, naručite se na pedikerski tretman.

 

 

Treći korak – ne zaboravite hidrirati stopala kremom! Ovo je korak koji nije uključen samo u njegu stopala nakon ljeta nego bi se trebao primjenjivati svakog dana, neovisno o stanju stopala. Kremu je najbolje nanijeti nakon večernjeg tuširanja. Osim nanošenja kreme, potrebno je napraviti i piling. Može se raditi i kod kuće od šećera ili morske soli pomiješan s malo maslinovog ulja. Nakon povratka s mora piling radite jednom tjedno, a kasnije kad se stopala oporave dovoljno ga je ponavljati dva puta mjesečno.

Četvrti korak – podrežite nokte, najpoželjnije je to napraviti škaricama. Ljeti ljepše izgledaju dulji nokti na nogama, ali oni nisu praktični za zatvorenu obuću koja se nosi u hladnijim danima. Nokte podrežite ravno, ne zaobljeno. Nemojte ih duboko rezati se strane jer tako lako mogu urasti. Ako planirate nokte ponovno lakirati, površinu svakog od njih zagladite rašpom za poliranje.

 

Korištenjem ove stranice, prihvaćate korištenje kolačića (cookies). Opširnije

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su na "dozvoljeni kolačići" kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite upotrebljavati ovu web stranicu bez mijenjanja postavki kolačića ili kliknete "Prihvati" u nastavku, pristajete na te uvjete korištenja.

Close