Suha koža i Eucerin UreaRepair PLUS

Kao sto sam vrh puno puta napomenula, koža mi je suha, a ponekad i jako suha. Prvi razlog je genetika. Oduvijek imam suhu kožu. Drugi razlog je dijabetes. Koža me ponekad svrbi zbog suhoće i peruta se.
Ne mogu se pohvaliti niti marljivim mazanjem kože hidratantnim sredstvima.
Stanje nije baš katastrofalno loše, ali mogu poslužiti kao primjer vrlo suhe kože.

Isprobala sam Eucerin UreaRepair PLUS intenzivni tretman za suhu kožu s 30% ureje. Kao i neki drugi sastojci kao što su hijaluronska kiselina, kolagen i ceramidi i ureja spada pod sastojke koji se prirodno nalaze u koži pa ih koža odlično podnosi jer joj nisu strani.

Koja je funkcija ureje u koži? Za početak, veže na sebe vodu i na taj način regulira vlažnost u koži. Osim toga, djeluje kao piling i pomaže ljuštenju mrtvih stanica s kože (to je kod mene ta perutava koža).

Ureja je i jedan of faktora zadržavanja vlage u koži. ni vežu vodu u kožu i sprečavaju novi gubtak vlage na način da obnavljaju zaštitnu barijeru kože koja je iz nekog razloga narušena.

Osim ureje, intenzivan tretman sadrži i ceramide koji se također već nalaze u koži. Doduše, ceramidi u ovom proizvodu su sintetički proizvedeni, ali su identični prirodnima. Ceramidi obnavljaju zaštitnu barijeru kože i blokiraju ulaz alergena u kožu. Suha koža je često i osjetljiva upravo zbog te narušene barijere.

Kako se koristi?

Tretman se ne koristi kao krema za tijelo, odnosno ne može se koristiti na čitavom tijelu odjednom. Pametnije ga je koristiti za dijelove kože koji su jako suhi. Iz Eucerina ne preporučuju korištenja na više od 10% tijela odjednom. Smije se koristiti dugotrajno, jednom ili dva puta dnevno. Pod tim smijem mislim da je preporučljivo. Nisam do sada čula za predoziranje urejom, ali pretpostavljam da može doći do preosjetljivosti kože ako se ne koristi prema uputama.

Ja sam kremu koristila na stopalima. Mislima sam da će mi trebati čarape koje ću navući odmah nakon mazanja, ali tretman je začuđujuće rijedak i upio se prije nego sam uspjela naći čarape.

Kao što možete vidjeti na slici, čak niti tekstura nije do kraja homogena, ali to nimalo ne smeta upijanju. Malo je ljepljiv kad ga mažete po koži, ali se toliko brzo upija da sam tu ljepljivost skroz zanemarila.
Moja stopala nisu tvrda i zadebljala i nemam ogromne pukotine na njima, ali su suha i jako hrapava. Baš se osjeti ta hrapavost na dodir, a najgore je ljeti.
Koristila sam tretman 4 tjedna i stopala su mi u izvrsnom stanju i nehrapava.
Ono što mi fali je osjećaj hidratiziranosti kože i mekoća koju osjetim nakon što noge namažem nekim proizvodom punim glicerina. S druge strane, ni najmanje mi ne smeta što se tako brzo upija i brzo izgubim osjećaj da sam išta stavljala na kožu.
Mislim da će za ljeto biti idealan, a zimi ga je odlično kombinirati s kremom za stopala.
Queen Bee

”LJEPOTA JE ISTINA, A ISTINA JE LJEPOTA” J. KEATS