Pletenice – frizura koju obožavamo

Pletenice su postale tip frizure koji je uvijek aktualan, a posebice ljeti kada želimo biti chic, ali ne i pretjerivati s brojem preparata na kosi, niti provoditi vrijeme koristeći aparate koji dodatno isijavaju toplinu u ionako vrućoj kupaonici.

 

Lako se oblikuju

Od dva pramena, tri pramena, četiri ili pet, s umecima, trakama, ukrašene cvjetićima, položene na leđa ili oko čela – pletenice imaju toliko lica da bismo ih mogli nositi svaki dan. Ljeti ih posebno volimo, jer se lako oblikuju, a uvijek ih možete podići i u punđu ne zamarajući se kako ona izgleda, jer s pletenicom sve izgleda bolje.

Iako lijepe i u svakodnevnom životu i na crvenom tepihu i pletenice brzo dosade ako ih ne znate raznoliko isplesti ili ako se stalno raspadaju. Čak i u pletenju kose postoje trendovi, pa su ove godine popularne pletenice od dva pramena, ponekad upletene u punđe, a pletenice se mogu i nadopuniti trakama od raznih materijala te detaljima od kože, pletiva ili vune.

Kovrčava kosa

Kovrčavoj kosi bolje stoje pletenice u ležernijoj, ne jako pričvršćenoj varijanti povezane s laganim valovima ili kovrčama kose u romantičnu cjelinu, dok ravna i glatka kosa voli one koje su bolje pričvršćene i fiksne te stvaraju seksi i zavodnički look. Pletenica je neizbježan modni dodatak današnjice, bez obzira radi li se o djevojčici ili odrasloj dami, ženi u kuhinji, na crvenom tepihu, ulicama velegrada ili seoskom imanju.

Ako želite postojanu pletenicu samo malo styling proizvoda nanesite tanko na dlanove i krenite se igrati s pramenčićima. Iznenadit ćete sami sebe! Učvrstite gotovu pletenicu malom elastičnom gumicom, a ako ste dovoljno vješti sakrijte je s jednim pramenom kose. Razvucite pojedine pramenove iz prepleta i dobili ste novi vintage look!

I zato ovog ljeta nemojte zazirati od frizure koju ste nosili kad ste bili mali. Naoružajte se s malo paste za oblikovanje kose, nekoliko gumica ukosnica i malo laka za kosu. Pustite mašti na volu i pletite kosu onako kako vam odgovara, jer kada su pletenice u pitanju – sve je IN.