NYX First Impressions – Butter Gloss, Eyebrow Gel, Baked Blush & Jumbo Lip Pencil

Tamo negdje prije kojih 7 godina, kada sam nešto dublje i konkretnije zavirila u svijet kozmetike, NYX kozmetikom sam bila opsjednuta. Nije mi bilo ničeg boljeg od NYX-a, samo pričekajte da dobijem džeparac i sve naručujem s eBaya.

Kad kažem sve mislim sve – od glittera u prahu koje nikad ne koristim pa sve do tuševa sa šljokicama koje još manje koristim. Kako sam s vremenom upoznavala i druge interesantne brendove, a i moji su se afiniteti s vremenom prilično promijenili, NYX više nije bio brend koji je imao povlaštenu poziciju kada se govorilo o mojim najdražim brendovima. No, za razliku od primjerice Deborah i Manhattan kozmetike koji su, tada, također prilično plijenili moju pažnju, NYX je ostao jedini ‘brend moje mladosti’  na čije mi proizvode i dan danas srce zatreperi.

Asortiman konstantno proširuju i usavršuju što ne viđam kod nijednog drugog brenda u tolikoj mjeri, imaju i više nego korektne cijene u odnosu na kvalitetu proizvoda, a mana im je bila samo to što ih se moralo naručivati preko eBaya. Jesu li se i ovaj put NYX proizvodi pokazali jednim od najkvalitetnijih predstavnika drogerijskog ranga, pročitajte u nastavku.

NYX Butter Gloss [Apple Strudel] – od trenutka kada su ova sjajila puštena u prodaju silno sam htjela nabaviti nekoliko nijansi, no swatchevi na internetu uvijek su jednu te istu nijansu prikazivali ponešto drukčijom. Tako se moja kupovina prilično odgodila, a da Danijel Cosmetics nije došao u Zagreb, ovo sjajilo bi i dalje stajalo na mojoj listi želja. Iako se uživo potvrdilo ono zbog čega sam odgađala kupovinu, a to je činjenica da je i najsvjetlija nijansa tamnija od onoga što želim u odnosu na svoj ten, svejedno sam odlučila kako ću jednu nijansu isprobati i nisam požalila – u ovoj četvorci ovo je proizvod koji sam koristila gotovo svaki dan s tek pokojom iznimkom.

Radi se o srednje rozoj nijansi koja u sebi ima i nešto breskvaste pa ne djeluje prehladno, no imajte na umu boju mog tena zbog kojeg većina nijansi na meni izgleda primjetno tamnije nego na srednje tamnom tenu ili ‘normalnom’ tenu pa možda u vašem slučaju to neće biti srednje tamna roza. Iznimno je ugodan na usnama i s te strane potpuno opravdava svoj naziv jer teksturom upravo i podsjeća na maslac.

Ne radi se o ljepljivom i gustom sjajilu, no neovisno o tome na usnama se drži iznimno dobro – čak i kada se sjaj izgubi na usnama ostaje blagi stain zbog kojeg usne uvijek djeluju barem minimalno našminkano i sređeno, što je kod tamnijih nijansi vjerojatno još jače primjetno. Jedini mali nedostatak je Paraffinum Liquidum visoko u sastavu, no kako ovo nije proizvod za njegu usana birkanje sastojaka me ne bi daleko odvelo pa kod dekorativnih proizvoda za usne nisam ni približno izbirljiva.

Još jedna karakteristika koju uz postojanost imaju gusta sjajila jest onaj,  nazovimo ga, stakleni film koji zbog same gustoće sjajila zaglađuje površinu usana. Ovo sjajilo to ne radi u mjeri kao primjerice Bobbi Brown sjajilo (koje sam recenzirala ovdje pa možete vidjeti što točno mislim kad kažem stakleni film), no radi to začuđujuće dobro s obzirom na to da se ne radi o gustom sjajilu. Time rečeno, ne uvlači se u sitne borice na usnama i trudi se ne naglašavati suhe ljuskice na usnama, što nije uvijek moguće ako ih nekad čupkate poput mene 🙂 Suma sumarum, kada bih vam morala preporučiti samo jedan proizvod iz ove četvorke, to bi zasigurno bilo ovo sjajilo, u kojoj se god nijansi vi osjećali najbolje 🙂

NYX Baked Blush [Foreplay] – za razliku od sjajila među kojima nisam mogla pronaći dovoljno svjetlu željenu nijansu, pri pogledu na ova nova rumenila činilo mi se da je izbor svjetlijih breskvastih rumenila izvrstan. On to možda i jest, samo ja nisam odabrala najbolju moguću nijansu.

Nijansa u pakiranju izgleda u najmanju ruku savršeno i to do te mjere da kada bih i mogla ne bih promijenila baš ništa. Na mom licu pak izgleda poput srednje tamne tople roze nijanse što mi je apsolutno najdosadnija opcija od svih nijansi rumenila – prljave roze, koraljne, breskvaste, lagano ljubičaste – sve su mi draže od obične roze. Možda me ta nijansa ne bi toliko ni smetala da kistom ne trebam proći po rumenilu jedno 10 puta da bih ga nanijela na samo jedan obraz, s tim da i nakon toga uglavnom dodajem još.

Chanel rumenilo koristim preko 5 godina i dovoljno mi je tri puta proći po rumenilu, a o MAC mineralnim rumenilima da ni ne govorim. Na kraju dolazim do zaključka da pečena rumenila možda ipak ne volim toliko koliko sam mislila 😀

Neovisno o relativno pozitivnim recenzijama na netu ja ih ne mogu preporučiti, barem ne ako sudimo prema ovoj nijansi koja me baš ničim nije impresionirala – niti samom nijansom niti kvalitetom zbog koje bih zažmirila i na nijansu od koje ne dobijem leptiriće u trbuhu. Ako su iz nekog razloga toliko tvrda rumenila vaša tiha patnja, a volite i ultra sitne šljokice koje u ovom slučaju daju lijep efekt, onda možda trebate razmisliti o ovim rumenilima 🙂

U suprotnom, radije pogledajte ponudu njihovih ‘običnih’ rumenila – nijansi ima pregršt, pigmentirana su, fino se blendaju, a zbog cijene možemo zažmiriti na činjenicu da se ponekad malo truse 🙂

NYX Jumbo Lip Pencil [Irish Coffee] – primarni razlog zašto sam uopće išla u posjet Petrinjskoj bio je ovaj ruž kojeg želim naručiti već sigurno 2 godine od kad mi se učinio idealnom zamjenom za moj dragi Revlon Lip Butter u nijansi Creamsicle. Za većinu ljudi ove dvije nijanse bit će presvijetle i djelovati malo cajkasto ili jednostavno neukusno, dok na meni izgledaju kao idealni, nešto svjetliji, breskvasti ruževi.

Kao i kod većine ovakvih nijansi, i ova nakon nekog vremena ostavlja onu ružnu bjelkastu crtu na unutarnjem rubu usana, ali primjerice ne tako uočljivu kakvu bi ostavljao Revlon Lip Butter. Također, nešto manje isušuje moje usne, što inače ne očekujem ni od jednog ruža s obzirom na moje osjetljive usne, a kamoli od ruža za 30 kuna. Iako zbog cijelog trenda mat i tekućih ruževa ovi baš i nisu nešto popularni i popraćeni po blogovima, veoma su dobar predstavnik klasičnih ruževa čija je ambalaža još pogodnija za popravljanje tijekom dana.

Ne garantiram za ostale nijanse u asortimanu pošto ih nisam isprobala, no ova je zasigurno ispunila moja očekivanja, barem za sad 🙂

NYX Eyebrow Gel [Brunette] – ako nešto ne preskačem pri jutarnjem šminkanju onda je to svakako prozirni gel za obrve koji moje rasplesane obrve drži na mjestu. Kroz zadnjih godinu dana konstantno sam se bavila obrvama jer mi je cilj bio doći do onog oblika i gustoće kada mi ništa osim prozirnog gela neće biti potrebno. Do tog stadija došla sam još prije nekog vremena, no vrag mi nije dao mira da ipak isprobam nešto malo inovativnije od obične olovke za obrve. Kao i s drugim proizvodima za popunjavanje obrva, tako i s ovim gelom moram biti veoma oprezna pri nanošenju jer vrlo lako moje obrve sada postanu prenaglašene, posebice u odnosu na moj svijetli ten. To je, uz nijansu ovog gela, moj najveći problem zbog kojeg ga više neću koristiti.

S obzirom na to da ja imam samo poneku točkicu za popuniti (ako i toliko u nekim danima), apsolutno mi je nepraktično istiskivati proizvod na ruku, uzimati kosi kist kako bih popunila nešto jedva vidljivo kada je to s dobrom olovkom 10 puta lakše i brže napraviti te još na koncu uzimati vaticu i micelarnu kako bih ostatak obrisala s ruke.

S druge strane, ne mogu pronaći idealnu nijansu za sebe jer one koje su mi dovoljno tamne pretople su za moje hladne obrve što nije vidljivo kada koristim ovako male količine, no kada bi moje obrve zahtijevale više popunjavanja to bi bilo daleko više primjetno. Dodatni nedostatak je to što se istisnuta količina na dlanu brzo suši pa ćete za popunjavanje druge obrve vjerojatno morati istisnuti novu količinu.

Da ne bi sve bilo tako crno pobrinula se odlična postojanost ovog gela (može se skinuti samo dvofaznim skidačem, na micelarnu zaboravite) što će sigurno uveseliti mnoge djevojke s nešto slabijim obrvama, koje su u svakom slučaju potencijalni obožavatelji ovog proizvoda za razliku od nas s punijim obrvama. S obzirom na rečeno, ovaj gel preporučujem djevojkama koje mogu pronaći idealnu nijansu za sebe te uz to imaju slabije obrve koje traže nešto više popunjavanja pa samim time i postojan proizvod. Djevojkama s jačim obrvama koje ne žele look debelih obrva ne preporučujem ništa ovog tipa već olovku s kojom možete precizno popuniti pokoju rupicu ako ju imate 🙂

Pregledajte unos bloga na:

http://www.makeup-ninja.com/2015/10/nyx-first-impressions-butter-gloss.html