Avon donosi 10 pravila zdravog sunčanja

Sunčeve zrake podižu razinu serotonina, hormona zaslužnog za dobro raspoloženje. Zaslužne su i za sintezu vitamina D koji nas, između ostaloga, štiti od omekšavanja kostiju i osteoporoze. Sunce nas ne čini samo sretnima, nego i lijepima: Avon zaštita od sunca Vam može pomoći.

Avon zaštita od sunca će Vas štititi od UV zračenja!

Zlouporaba sunca i manjak pravilne zaštite vrlo su opasni. Mogu uzrokovati opekline, alergiju, slabljenje imunološkog sustava, pa čak i melanom. Stoga donosimo 10 pravila zdravog sunčanja, kako bi vaše druženje sa suncem donijelo osmijeh i uživanje u zdravoj koži:

  1. Izbjegavajte izlaganje suncu između 11 i 16 sati kada je zračenje najintenzivnije. Nosite sunčane naočale i ne zaboravi šešir.
  2. Nanesite zaštitne proizvode 15-30 minuta prije izlaganja suncu, kako bi koža bila spremna i pravilno zaštićena.
  3. Jako je važno nanijeti odgovarajuću količinu proizvoda sa zaštitnim faktorom: mjera od 6 čajnih žličica dostatna je za tijelo odrasle osobe prosječnog stasa.
  4. Osjetljivi dijelovi tijela, kao što su područje oko očiju, nos, uši, vrat, dekolte, ruke, ali i koljena i gornji dio stopala, tamne jače i brže i potrebna im je dodatna Avon zaštita od sunca.
  5. Tamni postepeno! Tijekom prvih dana sunčanja upotrebljavajte viši zaštitni faktor i ne zadržavajte se dugo na suncu.
  6. Ne zaboravite nanijeti zaštitne kreme na teško dostupna mjesta – između ramena i iza koljena. Uvijek zamolite nekog pored sebe da namaže dijelove koje sami ne možete.
  7. Ponovno nanesite zaštitu svaka 2-3 sata jer sunce oštećuje molekule krema i losiona. Obavezno nanosite ponovno nakon kupanja.
  8. Zapamtite da voda, pijesak i snijeg reflektiraju sunčeve zrake i povećavaju rizik od opeklina. Čak 90% UV zračenja prodire kroz oblake, a 50% zračenja može doprijeti do Vas čak i ako ste u hladu ili sjeni.
  9. Nemojte prestati koristiti zaštitne kreme. Ako već imate podlogu, to ne znači da  ta boja štiti od opeklina.
  10. Ne zaboravite da osjetljiva dječja koža zahtijeva posebnu zaštitu. Štoviše, djeca do 3 godine starosti ne bi smjela biti izložena direktnom suncu.

 

Korištenjem ove stranice, prihvaćate korištenje kolačića (cookies). Opširnije

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su na "dozvoljeni kolačići" kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite upotrebljavati ovu web stranicu bez mijenjanja postavki kolačića ili kliknete "Prihvati" u nastavku, pristajete na te uvjete korištenja.

Close