Avon osnažuje žene diljem svijeta već 130 godina

Prije točno 130 godina, 1886. godine, 34 godine prije nego su žene u Americi dobile pravo glasa, Avonov osnivač David H. McConnell im je otvorio mogućnost stvaranja vlastite karijere i financijske neovisnosti!

Stvaranje Avona

David nije planirao pokrenuti Avon kakav je danas. Zapravo, bio je putujući prodavač knjiga te je svojem ženskom dijelu kupaca uz samu knjigu uvijek poklonio i neku sitnicu, poput uzoraka mirisa. Brzo je shvatio da su žene više zainteresirane za taj mali poklon pažnje nego za samu knjigu, a većinom su ga žene i dočekivale na vratima – jer ostajale su doma dok im muževi rade. Tako je krenuo u stvaranje vlastitih kozmetičkih proizvoda, ali i odlučio pokrenuti taj neiskorišteni ženski potencijal: u rad uključiti same žene kao predstavnice Avona i omogućiti im samostalnost i osjećaj važnosti, kroz direktnu prodaju.

 

Korištenjem ove stranice, prihvaćate korištenje kolačića (cookies). Opširnije

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su na "dozvoljeni kolačići" kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo. Ako nastavite upotrebljavati ovu web stranicu bez mijenjanja postavki kolačića ili kliknete "Prihvati" u nastavku, pristajete na te uvjete korištenja.

Close