Rutina njege masne kože lica

Iako se može činiti da je adekvatna njega masne kože komplicirana i da je potreban cijeli arsenal proizvoda, to nije u potpunosti točno. Ako je vaša koža lica masna, rutinu njege možete svesti na pet koraka ili manje. Slijedite ovu jednostavnu rutinu njege i vaša će koža dobiti diskretnu dozu sjaja!

Dnevna rutina njege

Prije svega, važno je napomenuti da je čišćenje lica jedan od najvažnijih koraka koji možete poduzeti jer tako uklanjate nečistoće i višak sebuma. Započnite svoju rutinu nježnim sredstvom za čišćenje koji je nekomedogen i bez ulja. To je bitno jer će se u protivnom vaše pore začepiti što će dovesti do stvaranja akni. Da biste bili 100% sigurni da ste uklonili sve nečistoće s lica, možete ga dodatno očistiti tonikom. On će pomoći uravnotežiti razinu pH kože, matirati je, smanjiti pojavu mrlja i hidratizirati je. Također, ne zaboravite nanijeti hidratantno sredstvo unatoč tome što imate masnu kožu, inače će vaša koža proizvesti više ulja kako bi nadoknadila gubitak vlage. A nakon ovih par koraka njege, slijedi nanošenje proizvoda koji će pomoći u uklanjanju nepravilnosti. Naša preporuka ovaj put ujedno je i preporuka dermatologa i vizažista. Riječ je o Vichy Dermablend [3D CORRECTION] korektivnom puderu koji objedinjuje aktivne sastojke posebno odabrane da zadovolje potrebe masne kože sklone aknama. Njegova formula visoke moći prekrivanja omogućuje prikrivanje svih nepravilnosti na koži tijekom 16h i bez učinka maske.

Vichy Dermablend [3D CORRECTION], 30 ml

Večernja rutina njege

Večernja rutina njege lice uvijek treba početi uklanjanjem svih tragova make-upa i prljavštine. Za masnu kožu pogodno je čišćenje micelarnom vodicom. Vichy Mineralizirana micelarna vodica za mješovitu do masnu kožu obogaćena je Vichy mineraliziranom termalnom vodom i mliječnom kiselinom prirodnog podrijetla. U samo jednom koraku čisti kožu i uklanja make-up s lica i očiju. Pore su sužene, koža je čista i matirana s osjećajem ugode zahvaljujući jedinstvenoj formuli koja objedinjuje micelarnu tehnologiju i Vichy mineraliziranu termalnu vodu.

Vichy Mineralizirana micelarna vodica – mješovita do masna koža, 400 ml

Poslije čišćenja lica micelarnom vodicom, nanesite na lice proizvod za njegu s retinolom. To je sastojak koji će vam pomoći smanjiti bore i sitne linije. Ako retinol niste koristili prije, započnite s njegovim korištenjem u nižoj koncentraciji. I za kraj – noćna krema! Pomoći će koži da izgleda bolje i umanjit će probleme poput tamnih mrlja i bora.