Pravilna rutina njege za masnu i aknama sklonu kožu

Akne su najčešća kožna bolest u industrijskim zemljama. Obično počinju tijekom puberteta, u skladu s hormonalnim promjenama, a mogu potrajati i u odrasloj dobi. Više od 95% tinejdžera susretne se s masnom kožom, prištićima ili aknama. Također, sve veći broj odraslih osoba, posebice žena susreće se s aknama u kasnijem razdoblju života.

DOBRO JE ZNATI:

Hormonalne promjene i genetika najčešći su uzroci nastanka akni – kako kod mladih tako i u odrasloj dobi.

 

Kako nastaju akne?

KOŽA SKLONA AKNAMA

 

Male, jedva vidljive upale oko folikule dlake početni su stupanj razvoja akni.

 

SEBOREJA

Unutarnji čimbenici kao što su hormonalne promjene i genetika utječu na pretjerano lučenje sebuma koji masti kožu i kosu.

 

HIPERKERATOZA

Prekomjerna dioba stanica kože blokira pravilan rad žlijezda lojnica. Sebum se zbog toga nakuplja i nastaju čvorići, koji uzrokuje komedone (crne i bijele mitesere).

 

RAZVOJ BAKTERIJA I UPALE

Pretjeran razvoj bakterija uzrokuje daljnje upale koje vode do nastanka papula i pustula.

 

 

Osnovna rutina njege za čišću kožu bez akni

 

1. KORAK: NJEGA ZAPOČINJE ČIŠĆENJEM

Kožu je potrebno čistiti dva puta dnevno: ujutro radi odstranjivanja viška sebuma i mrtvih stanica kože koje se talože tijekom noći te navečer radi uklanjanja dnevne prljavštine kao i tragova šminke prije odlaska na spavanje. Za čišćenje lica preporučuje se korištenje mlake vode (prevruća voda može dodatno nadražiti kožu) i preparata bez mirisa i sapuna, posebno namijenjenih problematičnoj koži.

DOBRO JE ZNATI:

Odgovarajuće sredstvo za čišćenje kože ključni je korak u smanjenju i prevenciji nastanka akni i prištića. Također pomaže koži lakše upiti korisne sastojke iz daljnje njege koja se nanosi na lice nakon čišćenja.

 

 Eucerin DERMOPURE gel za čišćenje lica

 Nekomedogeno sredstvo za pranje lica sa 6% amfo-tenzida nježno i djelotvorno uklanja višak sebuma, nečistoće i šminku ostavljajući čistu, osvježenu i mekanu kožu.

 

Koristiti ujutro i navečer

 

 

2. KORAK: ODGOVARAJUĆA NJEGA ZA MASNU I AKNAMA SKLONU KOŽU

Problematična ili aknama sklona koža imat će isključivo benefit od svakodnevne rutine čišćenja i njege proizvodima specijalno formuliranim za njegu masne i aknama sklone kože. Prilikom kupnje važno je pripaziti na karakteristike proizvode navedene na pakiranjima:

NEKOMEDOGENO

Nekomedogeni preparati sadrže sastojke koji ne začepljuju pore (začepljene pore poznate su pod nazivom komedoni). Začepljene pore vode nastanku mitesera, bijelih komedona i prištića.

NE MASTI KOŽU

Problematična koža već izlučuje prevelike količine sebuma i zato je potrebno izbjegavati preparate koji dodatno maste kožu.

 

Eucerin DERMOPURE obnavljajuća krema

 Serum s 10% hidroksi kompleksa otvara pore, vidljivo smanjuje akne i pomaže u sprječavanju nastanka novih akni. Eucerin DERMOPURE obnavljajuća krema smanjuje vidljivost ožiljaka od akni te poboljšava opće stanje kože nakon samo jednog tjedna primjene. Koža je čišća i zaglađenija bez sjaja.

Koristiti navečer

 

Eucerin DERMOPURE matirajući fluid

Smanjuje nepravilnosti i zaglađuje kožu. Matirajuće čestice pružaju osmosatni efekt protiv sjaja bez začepljenja pora. Salicilna kiselina u Eucerin DERMOPURE matirajućem fluidu pomaže u smanjenju nečistoća i sprječava njihovo pojavljivanje dok Licochalcon A smiruje upale i smanjuje crvenilo.

Koristiti ujutro i navečer

 

 

DNEVNA NJEGA ZA KOŽU LIJEČENU MEDICINSKOM TERAPIJOM PROTIV AKNI

Lijekovi protiv akni mogu imati određene nuspojave kao što su isušivanje kože ili osjetljivost na svjetlost. Protiv tih simptoma moguće se boriti dodatnim proizvodima za hidrataciju kože sklone aknama koji će umiriti, obnoviti i pružiti koži potrebnu njegu.

SAVJET:

Kako mnogi tretmani protiv akni kožu čine izrazito osjetljivom na sunce važno je koristiti odgovarajući proizvod za zaštitu od sunca.

 

Eucerin DERMOPURE dopunska umirujuća krema

 Pruža intenzivnu hidrataciju za masnu i aknama sklonu kožu, ublažava nuspojave u liječenju akni, zategnutost i pomaže koži da ponovo dobije kontrolu nad zahtjevnom nečistom kožom i aknama sklonom kožom.

 

 

3. KORAK: IZABERITE ODGOVARAJUĆU ZAŠTITU OD SUNCA

Koju zaštitu od sunca koristiti na masnoj i aknama sklonoj koži?

Neke osobe s masnom i kožom sklonom aknama izbjegavaju proizvode za zaštitu od sunca iz straha da će ulja i kemikalije u kremama začepiti pore i pogoršati stanje njihove kože. Drugima se neće svidjeti činjenica da im proizvodi za zaštitu od sunca dodatno maste kožu.

SAVJET:

Kako ne biste pogoršali stanje kože i izazvali pojavu novih akni izaberite zaštitu od sunca posebno razvijenu za masnu i aknama sklonu kožu.

Učinkovita zaštita od sunca važna je za sve tipove kože pa tako ni koža sklonu aknama nije iznimka. Zapravo, odabir odgovarajuće kreme za zaštitu od sunca izrazito je važno za kožu s aknama jer je sklona hiperpigmentaciji. Birajte lagane kreme, fluide ili gelove. Lagana tekstura ne znači da proizvod ne sadrži visoku zaštitu.

 

Eucerin SUN

Zaštita od sunca s kontrolom mašćenja kože 

Eucerin Oil Control Dry Touch gel-krema SPF 30 ili SPF 50+ kombinira visoku zaštitu od sunca s efektom protiv sjaja. Tehnologija kontrole mašćenja i reguliranje sebuma s upijajućim mikro česticama pruža koži trenutačni učinak suh na dodir i dugotrajan učinak protiv sjaja do osam sati.

 

Pronađite Eucerin DERMOPURE njegu po akcijskim cijenama

EUCERIN DERMOPURE NJEGA – 30%

U razdoblju od 15.9. do 15.10. Eucerin DERMOPURE njegu možete kupiti po promotivnim cijenama u odabranim ljekarnama. Kupovinom bilo kojeg Eucerin DERMOPURE proizvoda na poklon dobivate spužvicu za pranje lica.

EUCERIN DERMOPURE PROMOTIVNO PAKIRANJE

Kupovinom jedne Eucerin DERMOPURE micelarne otopine od 400ml, drugu dobivate na poklon.